Prothetische Praktijk Dentray

De Kunstgebit specialistUw kunstgebit repareren


Behandelingen en reparaties U kunt bij ons terecht voor de allerlei protheses. In het geval van een volledige prothese kunt u ook kiezen voor een Novus®-prothese: een zeer comfortabel kunstgebit met een perfecte pasvorm.

Immediaat prothese

Wanneer u uw eigen tanden en kiezen verliest (bijvoorbeeld door een trauma of tandbederf) kunnen wij voor u een passend kunstgebit maken. We maken eerst een afdruk van uw kaken voordat eventuele tanden en/of kiezen getrokken worden. Deze afdruk gebruikenwij als voorbeeld voor de prothese. Uw persoonlijke wensen vinden wij belangrijk. Daarom nemen we samen met u de kleur, de stand en de vorm van de tanden door voor een optimaal eindresultaat. 

Gedeeltelijke prothese

Heeft u een of meerdere tanden of kiezen verloren? Dan is een gedeeltelijke prothese of partiële prothese een uitkomst. In overleg met u bepalen we welke partiële prothese het meest geschikt voor u is.

Volledige prothese

Heeft u een gebitsprothese maar ervaart u ongemakken bij het eten, kauwen of spijsvertering? Of zitten uw onder- en boven prothese los? Dan kunnen we dit verhelpen door uw prothese opnieuw op te vullen waardoor deze weer goed aansluit op uw tandvlees.Ook kan het zijn dat uw prothese door slijtage aan vervanging toe is. In dat geval kunnen wij een nieuwe prothese voor u maken.

Implantaat prothese

Een loszittend kunstgebit is een veel voorkomende klacht. U zou dan kunnen kiezen voor een ‘klik’gebit op implantaten. De prothese wordt door ons gemaakt. Voor het implanteren kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts/implantoloog of een kaakchirurgwaarmee wij samenwerken. Als u al implantaten hebt, maar uw prothese is versleten, dan kunnen wij een nieuw klikgebit aanmeten op de bestaande implantaten.

Reparaties, klaar terwijl u wacht

Een afgebroken tand, kies of een breuk? Voor reparaties aan uw gebit kunt u gewoon bij ons binnenlopen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wij doen de reparatie terwijl u wacht. Houdt u hierbij rekening met een wachttijd van circa een uur.