Prothetische Praktijk Dentray


Tarieven U kunt rechtsreeks bij ons terecht met vergoeding van uw zorgverzekeraar. Natuurlijk wilt u vooraf precies weten welke behandelingen volledig vergoed worden en welke niet. Een overzicht:

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Een volledige prothese, gemaakt op een kaak waarin geen tanden of kiezen meer zitten, wordt voor 75 % vanuit de basisverzekering vergoed. De overige 25 % is uw eigen bijdrage. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u een gehele of gedeeltelijkevergoeding van uw eigen bijdrage. Reparaties en rebasingen (opnieuw passend maken) van een prothese, gemaakt op een kaak waarin geen tanden of kiezen meer zitten, worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering; de resterende 10% is eigenbijdrage.

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering

Een gedeeltelijke prothese, gemaakt op een kaak waarin nog tanden of kiezen staan, wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen een aanvullende tandartsverzekering komt u in deze kosten tegemoet.

Eigen risico

Het eigen risico (€ 385) is van toepassing op alle vergoedingen die plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering vallen dus buiten het eigen risico.

Meer weten over de diverse mogelijkheden op het gebied van tandverzekeringen?

Wij adviseren u hier graag verder over in onze praktijk.


 Prothetische Praktijk Dentray heeft vergoedingen door alle Zorgverzekeraars.